Scandim AS

Din handlekurv
Kurven din er tom.

   

Du er her: Startside Kjøperåd Valg av lydsystem
Decrease font size  Default font size  Increase font size 
Lyd PDF Skriv ut E-post

 

Lyden skal oppleves som ekte!

Systemvalg

Det legges ned et stort arbeid for at lydsiden i en film eller et spill skal understøtte virkelighetsoppfatningen av filmen eller spillhistorien.

BluRay (BD) har gitt oss betydelig forbedring av kvaliteten på bildegjengivelsen i forhold til ordinær DVD.

For BluRay ønsket leverandørene en tilsvarende forbedring av lydsiden. Det har vi fått med dts HD og Dolby True HD. Begge disse systemene er såkalt tapsfrie. All lydinformasjon som opprinnelig ble laget til filmen eller spillet blir overført digitalt til din forsterker. Systemene kan tilby opptil 6(7) kanaler. En av disse kanalene vil være lavfrekvent, og beregnet på en «Subwoofer» som gjengir basslyden. Disse systemene gir oss det vi kaller «Sourround»lyd, og meningen er å få til et meget virkelighetsnært lydbilde.

En viktig konsekvens er at leverandørene dermed har gitt oss en stor forenkling. Fra og med HDMI 1.3 kan HDMI kabelen brukes fra avspilleren (BluRay-spiller eller PC med HDMI utgang) til HDMI inngangen i lydforsterkeren (Receiveren). Flatskjermen eller projektoren kan da kobles til lydforsterkerens HDMI utgang med en ny HDMI kabel. Bildesignalet blir gitt videre gjennom lydforsterkeren uten tap, og synkroniseringen mellom bilde og lyd blir riktig. På mer avanserte forsterkere finnes også en bildeforbedringskrets (bildemotor). Den kan være nyttig hvis du vil oppskalere vanlig DVD, når denne muligheten ikke finnes i ditt øvrige utstyr. Skulle ditt utstyr nå ikke ha denne muligheten, ta en kikk på "Nyttige greier". Her vil du finne et utvalg av produkter som gir deg overganger mellom forskjellig typer utstyr, med oppgradering.

Nytt fra 2014 er en videreutvikling fra Dolby Laboratories. Dolby Atmos utvider antall høyttalere med takhøyttalere i tillegg. Dette gir lydingeniørene mulighet til å plassere lyden enda mer nøyaktig i forhold til tilskueren.

Har du utstyr som ikke bruker HDMI og HDCP (beskyttelse fra opphavsrettighetshavere mot kopiering) i alle ledd må du vurdere å oppgradere produktene når du synes det kan passe. Da først vil du få det beste ut av det siste i høydefinisjons underholdning som BluRay.

Kvalitet

Det er nesten ubegrenset hva som kan investeres i et lydanlegg. Forsterkere (Receivere), BluRay spillere med og uten innspillingsmulighet, PC med BluRay og ikke minst høyttalere. Vi har konsentrert oss om noen lydsett som for mange vil bli oppfattet som veldig bra, og godt i hjemmekinoen. Alle løsningene gjengir alle vanlige lydkodeker som følger med DVD og BluRay. Skulle du koble til en Tuner for overføring fra TV, vil systemene også takle lyden her. Ta en titt på hva vi synes er bra - men for all del - bruk tid på å lytte og finn ut hva som passer deg.

Vil du ha litt mer inspirasjon til hjemmekino, gå til:

 

 

Sist oppdatert torsdag 18. september 2014 22:01
 

Produktforslag

Kr.:995.00
Populære produkter:

01 Takfeste Prestige
02 Rammelerret